Bewindvoerderscongres 2019

Op 25 juni 2019 heeft Hoffelijk een congres voor bewindvoerders en andere financieel zorgverleners georganiseerd. Dit was dé plek om in contact te komen met andere vakgenoten en praktijkervaringen uit te wisselen. Benieuwd naar het Bewindvoerderscongres 2019? Bekijk hierboven de aftermovie.

10 Masterclasses

Ervaren sprekers die de interactie begeleiden, zodat je vooral van elkaar kunt leren.

± 200 Deelnemers

Ontmoet je vakgenoten, waaronder bewindvoerders en andere financieel zorgverleners.

25 juni 2019

Het congres vindt plaats op dinsdag 25 juni 2019 vanaf 12.00 tot 18.30 uur.

Postillion Utrecht

Het Postillion Utrecht ligt op een centrale locatie, aan de A12 van Arnhem naar Rotterdam.

Hét congres voor bewindvoerders

Het Bewindvoerderscongres is een nieuw initiatief met een unieke opzet! Tijdens dit congres ontmoet je je vakgenoten, deel je praktijkervaringen en leer je van elkaar. Meestal wordt er van je verwacht alleen maar te luisteren tijdens masterclasses, maar onze masterclasses zijn erop gericht om de interactie en verbinding met je vakgenoten op gang te brengen. De interactie en verbinding staan dus centraal.

Inschrijven kon voor slechts € 60,- exclusief btw. Onze Permanent Actueel-leden ontvingen een korting van 25%.

PE-punten
Ben je nog niet Permanent Actueel via Hoffelijk? Dan ontvang je bij je aanmelding voor het congres een maand gratis toegang. Hier kun je twee PE-punten mee halen. Alle brancheverenigingen hebben Permanent Actueel geaccrediteerd voor PE, dus bewindvoerders die hiermee al up-to-date zijn, hebben geen extra punten nodig.

Interactieve en praktijkgerichte masterclasses

Het congres bestond uit twee plenaire sessies en twee masterclassrondes. De masterclasses werden gegeven door inspirerende sprekers, die de interactie en verbinding begeleiden tijdens de sessie. Voor beide masterclassrondes koos je een specifiek onderwerp waarin jij je verder wilde verdiepen. Je had elke ronde keuze uit vijf verschillende masterclasses.

Alex Wijnhold
Schulden in de praktijk

Alex Wijnhold, is sinds 2011 werkzaam in de wereld van schuldhulpverlening en bewindvoering en is een deskundige als het gaat om de schuldenproblematiek. Hij ziet de schuldhulpverlening als een middel voor schuldenaren om uit een uitzichtloze schuldsituatie te komen.

Schuldhulpverlening biedt schuldeisers de kans om een oplossing voor onbetaald gelaten vorderingen te krijgen. Uiteindelijk bespaart dit de schuldeiser geld, maar daar hebben incassobureaus en deurwaarders geen boodschap aan. Zij wijzen erop dat snelle actie en vooral druk uitoefenen ook tot betalingen leidt. Ontegenzeggelijk is het waar dat zij hiermee vorderingen incasseren. Alleen, hierdoor ontstaan nieuwe achterstanden.

Schuldeisers en hun vertegenwoordigers hebben de wet aan hun zijde, dus kunnen ze gewoon beslagleggen en hulpverlening doorkruisen. Of toch niet? Er zijn steeds vaker signalen dat rechters incasso niet ten koste van alles willen toestaan. Tijdens deze masterclass zal Alex voorbeelden hierover ter sprake brengen en kun jij praktijksituaties delen.

Een schuld is eigenlijk een organisme dat als vanzelf tot enorme proporties opzwelt, hoe minder je er naar omkijkt, hoe groter en onbeheersbaarder de schuld wordt.

Corina Lingbeek
Omgaan met bijzonder gedrag

Corina Lingbeek heeft bijna twintig jaar gewerkt binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. In 2010 rondde zij de opleiding tot assessor af en in 2011 de opleiding coaching en begeleiding. Sinds 2011 werkt zij naast haar werk in loondienst ook als zelfstandige in de rol van coach, assessor, docent en redactielid.

Haar missie is om mensen te motiveren en ondersteunen bij hun streven naar een gelukkig leven binnen hun eigen wensen, ambities en mogelijkheden. Als begeleider stelt Corina zich tot doel om haar kandidaten op een positieve wijze te inspireren en te faciliteren.

In de masterclass ga je samen met Corina aan de slag met bijzonder gedrag van clienten. Wat kom je tegen in het dagelijkse werk en hoe ga je daarmee om? Jouw praktijksituaties worden behandeld en samen onderzoeken we hoe je hier de beste zorg kunt bieden.

Klant die moeilijk doet? Hoe pak je dat aan?

Overlijden, en dan?

De Masterclass Overlijden zal verzorgd worden door mr. Arend de Bakker, advocaat en erfrechtspecialist. Mr. Arend de Bakker verleent in zijn advocatenpraktijk rechtsbijstand aan erfgenamen, executeurs, (testamentair) bewindvoerders, schuldeisers, legatarissen en legitimarissen. Mr. Arend de Bakker weet als geen ander waar je rekening mee moet houden als er een nalatenschap moet worden afgewikkeld en tegen welke problemen je daarbij kan aanlopen.

In de Masterclass Overlijden zal mr. Arend de Bakker vooral met u gaan nadenken waar een bewindvoerder mee te maken kan krijgen na het overlijden van een persoon van wie de goederen onder bewind staan en de mogelijkheden die een bewindvoerder dan heeft, maar ook niet heeft. Hoe ga je als bewindvoerder na een overlijden aan de slag? Hoe stel je de vererving van een nalatenschap vast, zonder daar hoge kosten voor te moeten maken? Maar ook zal er aandacht zijn voor de situatie waarin de bewindvoerder namens een rechthebbende aanspraak zou kunnen maken op een nalatenschap. Wat wordt er in zo’n situatie van een bewindvoerder verwacht?

Mijn cliënt is overleden. Wat moet ik doen?

Freddie de Vries
Ondernemerschap & Bedrijfsvoering

Freddie de Vries heeft zich na de afronding van zijn opleiding bedrijfseconomie beziggehouden met bedrijfsvergelijking: waarin onderscheiden de beste bedrijven in een sector zich ten opzichte van het gemiddelde? Na het voltooien van zijn accountantsstudie heeft hij zich nog meer in dit onderwerp verdiept. Accountants zien nu eenmaal veel cijfers en het is zonde om daar niets mee te doen.

Sinds 2013 is Freddie als partner verbonden aan Rühl Haegens Molenaar. Zijn primaire aandachtsgebieden zijn de wettelijke en vrijwillige controle van financiële rapportages. Het kantoor heeft zich de aflopen vijf jaar gespecialiseerd in de bewindvoeringsbranche.

Wat maakt een bewindvoerderskantoor succesvol? Deze vraag staat centraal in de masterclass ondernemen voor bewindvoerders. Freddie laat zien waarin de best verdienende bewindvoerderskantoren in Nederland zich onderscheiden. Samen gaan jullie op zoek naar mogelijkheden om snel tot resultaatverbeteringen te komen.

De masterclass leidt tot inzicht. Inzicht leidt tot actie. Actie leidt tot resultaat.

Erik Boerma & Hanneke Huurman
De toekomst van bewindvoering

Hanneke Huurman en Erik Boerma verzorgen op 25 juni samen de interactieve masterclass De toekomst van bewindvoering. Hanneke heeft ruim 11 jaar ervaring binnen het sociaal domein en werkt sinds 1,5 jaar voor Schuldbemiddeling Nederland (SBN). De woorden mensgericht en innovatief kenmerken haar. Vanuit deze waarden inspireert zij haar deelnemers.

Erik is een rechter die met name faillissementen, schuldsaneringen en bewindszaken heeft gedaan. Sinds 2013 is hij landelijk portefeuillehouder Toezicht bij de Rechtspraak. In die rol is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor de stap van papier naar digitaal werken in zaken.

Tijdens de masterclass gaan zij in op de toekomst van bewindvoering. Beschermingsbewind staat als maatregel al een tijd ‘in the picture’. Aan de hand van prikkelende stellingen gaan ze samen met jou in op onder andere de volgende vragen:

  • Waar moet het naar toe met deze maatregel als het de gemeenten betreft?
  • Welke toekomst verwacht jij voor dit werkveld?
  • Hoe anticipeer je hier het beste op? En is het nodig?
  • Wat is de rol van de rechtspraak als het gaat om de toekomst van deze maatregel?

Ze delen hun ervaring over de verandering die digitalisering brengt of zou moeten brengen, over de noodzakelijke stap naar dienstverlening en dataontsluiting en wat dat zou betekenen voor burgers, bewindvoerders en rechtspraak.

Ze dagen je uit, want ook jouw visie is inspirerend voor je collega-bewindvoerders!

Programma Timetable Bewindvoerderscongres
Programma Timetable Bewindvoerderscongres
Het programma

Deze middag staat in het teken van jouw vak. We openende de middag met een plenaire sessie. Vervolgens ging je naar twee interactieve masterclasses van je keuze. We sloten de dag af met een plenaire sessie en aansluitend een borrel.

Plenaire sessies

Met in totaal 3 sprekers voor de 2 plenaire sessies garanderen wij een interessante en interactieve opening en sluiting van het congres. Peter Heerschop en Irma Kaan openenden de middagsessie en Marianne Zwagerman heeft de dag gesloten.
Benieuwd naar de sprekers?

Peter Heerschop

Peter Heerschop is een cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker, schrijver en verzorgt een wekelijkse radiocolumn op Radio 538. Hij staat regelmatig in het theater met zijn solocabaretprogramma’s en tourt momenteel dan ook door Nederland met zijn theatershow ‘De Minister van Enthousiasme’.

Irma Kaan

Irma Kaan is bestuurslid bij het Landelijk Overlegorgaan van Bewindvoerders, Curatoren en Mentoren (LOBCM), een samenwerking tussen de beroeps/brancheverenigingen NBBI, NBPB en VeWeVe. Door de samenwerking kunnen de belangen van onze branche en – nog belangrijker – van onze kwetsbare klanten beter en efficiënter worden behartigd.

Marianne Zwagerman

Als innovatiestrateeg helpt en inspireert Marianne Zwagerman mensen en bedrijven om schaamteloos en onverschrokken te leven en te ondernemen. Ze is schrijver, columnist en veelgevraagd mediacriticus. Haar specialisaties zijn innovatie, de (publieke) omroep, kranten, journalistiek, internet en sociale media. Haar werk draait om verandering. “Weten waar je naartoe wilt en zorgen dat je er komt” is de rode draad hierin.

De locatie

We verwelkomen je van harte in het Postillion Utrecht Bunnik. Een mooie locatie gelegen aan de A12 van Arnhem naar Rotterdam.

Postillion Utrecht Bunnik
Baan van Fectio 1
3981 HZ Bunnik

Er zijn voldoende gratis parkeerplekken voor de deur.

Stap uit bij station Bunnik. Vervolgens is het een kwartiertje lopen.

Bewindvoerderscongres locatie Postillion
Maak kennis met onze sponsoren

Het congres werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Benieuwd naar een van deze organisaties? Klik op de logo’s voor meer informatie.

ZEKER

ZEKER is een franchiseconcept met momenteel 75 actieve beschermingsbewindvoeders door heel Nederland. De opzet van onze franchiseformule is uniek in Nederland. Niemand biedt zoveel voordelen voor zo’n lage prijs aan een zelfstandig bewindvoerder. Wij ontzorgen maximaal waardoor er meer tijd én rust is om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn.

De grote van de organisatie geeft ons ook de ruimte om door te ontwikkelen met als doel onze bewindvoerders nog verder te ontzorgen. Zo is in samenwerking met Hoffelijk de Permanente Actualiteiten voor Financieel Zorgverleners geïntroduceerd, werken we met een eigen juridische afdeling en is de afdeling ‘Nalatenschappen’ bijna een feit. Voeg daar o.a. ook nog de plannen voor een eigen praktijkschool aan toe en dan is het duidelijk dat we een innovatieve organisatie zijn die klaar is voor de toekomst!

Centridox

Centridox levert document management software voor bewindvoerders. De Centridox applicatie voor document management is ontwikkeld in samenwerking met een aantal bewindvoerders, is volledig geïntegreerd met de meest voorkomende financiële pakketten voor bewindvoerders, en is met name gericht op het vergroten van efficiency.

Inmiddels gebruiken honderden bewindvoerders de software van Centridox.

Woon Energie

WoonEnergie is onderdeel van Eneco. Wij vinden dat iedereen recht heeft op voordelige energie. En op een betrouwbare en betrokken organisatie die haar klanten bijstaat om de energiekosten te verlagen. Nu én in de toekomst. Wij kiezen voor duurzame relaties. Met klanten, woningcorporaties, bewindvoerders en met de samenleving.

Blijvend Voordeel
Geen addertjes, welkomstcadeaus of tarieven die na een jaar omhoog schieten. WoonEnergie biedt een eerlijk en transparant tarief. We waarderen niet alleen nieuwe klanten, maar ook onze bestaande klanten. Zo weet u zeker dat u goed zit en hoeft u niet elk jaar opnieuw over te stappen voor het beste aanbod. Blijvend Voordeel dus.

Helliot

Helliot Vermogensbeheer heeft ervaring met cliënten van bewindvoerders. Van het openen van een rekening, toestemming van de rechtbank, het zorgvuldig opbouwen en bewaken van defensieve portefeuilles tot het verzorgen van door de bewindvoerder gewenste rapportages.

U wint veel kostbare tijd met onze dienstverlening zonder bijkomende kosten. Wij maken graag kennis met u.

Nederlandse Branche Polis

Nederlandse Branche Polis is een verzekeringsbedrijf dat zich richt op specifieke branches. NBP heeft jarenlange ervaring opgebouwd onder andere  in de branche van de bewindvoering, budgetbeheer en schuldhulpverlening.
NBP  is daarom in staat om op maat gemaakte voorwaarden te combineren met scherpe premies. De kracht van NBP is dat zij bijzondere wensen vertalen naar oplossingen. Wij bieden online gemak met een ouderwetse service.
NBP staat voor flexibiliteit, eenvoud en gemak.

Wilt u meer informatie, wij verwelkomen u graag bij onze stand.

Smart FMS

De professional van vandaag en morgen heeft andere vaardigheden, kennis en competenties nodig. De markt is volop in beweging en dat vraagt om een heel andere aanpak en werkwijze van hulpverlening. Professionals zien steeds meer in dat een goede hulpverlening alleen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar kan zijn door het toepassen van slimme innovatieve ICT oplossingen en een andere manier van denken. Innovatieve oplossingen die efficiënter en effectiever werken mogelijk maken.
Smart FMS heeft zich sinds 1998 dan ook meer dan bewezen. Dit blijkt uit het enorme succes en de vele klanten uit verschillende branches zoals: bewindvoering, inkomensbeheer, schuldhulpverlening, krediet- en stadsbanken, die dagelijks met veel plezier gebruik maken van de online software.

Uw Vereffenaar

Uw Vereffenaar houdt zich bezig met de vereffening van nalatenschappen. Het vereffenen van een nalatenschap is een wijze van afwikkelen waarbij een aantal wettelijke verplichtingen gelden. Het vereffenen van een nalatenschap is in beginsel verplicht als de nalatenschap door één van de erfgenamen beneficiair wordt aanvaard.

Uw Vereffenaar spoort ook erfgenamen op om de goederen van de nalatenschap daadwerkelijk te kunnen overdragen. Dat opsporen van erfgenamen is niet altijd gemakkelijk. Soms moet er wereldwijd worden gezocht, ook in landen zonder een centrale persoonsregistratie. Uw Vereffenaar beschikt echter over de ervaring en het netwerk om over de hele wereld efficiënt erfgenamen op te sporen.

Hoffelijk

We bieden complete ondersteuning in de duurzame ontwikkeling van professionals én organisaties van de toekomst. Dit doen we door een integrale en innovatieve oplossing te bieden op gebied van kennis en kwaliteitswaarborging. We leiden digitaal op, examineren flexibel en zenden intern opgeleide interimmers uit. Middels consultancy verbeteren we de kwaliteit van adviesdossiers en beoordelen we bedrijfsprocessen. Daarnaast ontwikkelen we applicaties die opdrachtgevers helpen om hun eigen opleider te zijn.

Hoffelijk is ambitieus, gericht op kwaliteit en gelooft in maatwerk. Door een individuele aanpak, zorgen we voor meer relevantie voor onze klanten.

Onze sponsoren
Sponsor en Partner ZEKER
Sponsor en Partner Centridox
Sponsor en Partner WoonEnergie
Sponsor en Partner Helliot
Sponsor en Partner NBP
Sponsor en Partner SMART FMS
Sponsor en Partner Uw Vereffenaar
Sponsor en Partner Hoffelijk